Krk Food Fest u drugom proljetnom izdanju, od 4. svibnja do 27. svibnja, predstavlja Krčku feštu: Dani janjetine i sira!
Krčki restorani, njih trideset po cijelom otoku, pozivaju sve ljubitelje otočke janjetine da im se pridruže i uživaju u ovoj jedinstvenoj delikatesi pripremljenoj na različite načine. Bit će Vam poslužena promotivna jela poput pečene janjetine s krumpirom, janjetinom na žaru, roštilja na drvenom ugljenu ili, ako volite jesti sa žlicom - janjeći paprikaš "alla veneziana" i još mnogo različitih načina s domaćim kruhom, knedlom, palentom ili poznatim šurlicama Krka. Postoje brojni gastronomski razlozi za posjećivanje otoka Krka.
Motiv "od polja do stola" popraćen je poznatim krčkim sirom, proizvedenim na obiteljskim gospodarstvima. Ovaj se sir priprema od mlijeka sakupljenog od krčkih ovaca, a zahvaljujući regiji, receptu i načinu pripreme, ima zaista poseban ukus. U njemu ćete doživjeti svo bogatstvo okusa i mirisa ljekovitog bilja koje pokriva otok Krk. Ne propustite dodati krčko maslinovo ulje koje je jedno od najboljih mediteranskih ulja. I na kraju, bez obzira jeste li jeli janjetinu, sir, pršut, ribu ili neki drugi otočki specijalitet; ne zaboravite uzeti gutljaj ili više autentične vrhunske žlahtine, poznatog vina Krka!