Krk Food Fest, okusi proljeća
Krk Food Fest je manifestacija koja se od 19.4. do 31.5. 2019. održava u 20-ak restorana otoka Krka. Restorani svoju ponudu prilagođavaju namirnicama koje su tada na otoku Krku najukusnije te pripremaju briojne delicije sa šparogama, janjetinom, bobom, motarom i drugim proljetnim biljkama te plodovima mora.
U kući krčkog pršuta Žužić možete kupiti tradicionalne suhomesnate proizvode te uživati u divljim šparogama, mladom siru te proljetnom krčkom povrću. U konobi Pod prevolt u Milohnićima, u ponudi je janjetina, fritaja i šurlice, juha od koprive te palačinke sa skutom i medom. U Glavotoku možete uživati u pašteti od janjeće jetrice, janjećem gulašu s njokima te osliću sa šparogama. Restoran Marina nudi krem juhu od Šparogama, svinjski lungić, pečenu janjetinu te bodulski pijat.Konoba Galija nudi Šurlice sa škampima i šparogama te raviole punjene jadranskim kozicama i crnim tartufom.
Predlažemo da pogledate i stranice na kojima se nudi smještaj.
Organizatori manifestacije su TZ otoka Krka i sve lokalne turističke zajednice u suradnji s Gastronautima.
Izvor: http://www.krk.hr/